Пам'ятка споживача

Пам'ятка споживача

Переконайтесь у наявності тяги. Лише в цьому випадку ви можете безпечно використовувати газові прилади.

Не забувайте регулярно провітрювати приміщення, в яких встановлені газові прилади (газова колонка, газова плита тощо). Не герметизуйте занадто ці приміщення,  забезпечуйте приток до них свіжого повітря (відкрита кватирка, щілина у нижній частині дверей та ін.)

Важливо, щоб колір вогню був блакитним. В іншому випадку газове обладнання може бути несправним, а пальники – засміченими. Крім того, звертайте увагу, щоб полум’я було сталим та рівним.

Не слід спати у приміщеннях із встановленим газовим обладнанням. Особливо акцентуйте, щоб цього не робили діти.

Згідно чинних нормативів планові технічні перевірки (техобслуговування) житлових будинків, обладнаних, крім газових плит, газовими котлами та водонагрівачами, здійснюються не рідше одного разу на рік. Будинки, в яких встановлені лише газові плити, обслуговуються при надходженні заявки споживача. Обстеження та обслуговування здійснюють виключно фахівці.

Просимо споживачів бути свідомими в тому, що технічні перевірки є запорукою безпеки використання газового обладнання.

Не залишайте ввімкнених газових приладів без нагляду, не користуйтесь конфорками для обігріву приміщення. До місць встановлення газового обладнання має бути вільний доступ. В жодному випадку не встановлюйте місце витоку газу за допомогою вогню!  Це смертельно небезпечно.

В разі появи запаху газу не вмикайте та не вимикайте електроприлади, терміново провітріть приміщення, перекрийте крани пальників газоприладів та опуски перед ними і невідкладно викликайте аварійну службу газу.

Найчастіше нещасні випадки та аварії при побутовому користуванні газом трапляються в зв'язку з: 

несанкціонованим підключенням до газогонів, спробами самостійного ремонту та заміни газового обладнання та приладів;

самовільною перебудовою внутрішньобудинкових каналів та мереж у системі газопостачання (в першу чергу, димових та вентиляційних);

порушенням техніки безпеки при користуванні газовими приладами, використанням несправного обладнання.

Всі види робіт із заміни, ремонту, підключення газового обладнання виконують виключно спеціалізовані підприємства. Діяльність сторонніх організацій, підприємств та фізичних осіб у цій галузі не допускається.